In zijn jonge jaren is Gert begonnen in de muziek als tamboer  bij het muziekkorps. Een goede leerschool voor een gedegen maatgevoel en tempo. In de traditionele muziek heeft Gert zijn ervaring opgedaan in de Johan Willem Friso Kapel waarmee hij o.a. acte de preseance  gaf bij internationale evenementen en ontvangsten van buitenlandse staatshoofden op bezoek in Nederland. Daarnaast speelde hij in showkorpsen als slagwerker en richtte hij met anderen een jachthoornkorps op waarin hij tevens tamboerles gaf.

Gert heeft als drummer in diverse bands gespeeld. Hierdoor heeft hij ruim 30 jaar ervaring in diverse genres opgedaan, zoals rock, funk, gospel, eigen werk en top-1oo muziek. Ruim tien jaar heeft hij als percussionist gespeeld in de gerenommeerde top-100 band Hooked on Red.

Gert heeft zijn eigen drumschool Drum2Day. Hiermee is een droom uitgekomen en verzorgt hij drumlessen. Hij geniet wanneer hij zijn leerlingen de fijne kneepjes van het slagwerk leert en de ervaring die hij zelf heeft opgedaan over kan brengen. Gert is gedlipomeerd HaFaBra-slagwerker en werkt tevens als freelancer.

Gert over de Huisband:
Ik wil graag mijn geloof uitdragen door mooie muziek te maken, waar een boodschap in zit waar mensen door geraakt mogen worden!