“Ik ben Jakob Mars en speel de trombone in de Huisband. Ik woon samen met mijn vrouw in Delfzijl en in het dagelijks leven ben ik poelier.”

 

 

Wat is jouw motivatie om te spelen/zingen in de huisband? Wanneer ben je begonnen?
Ik speel sinds 2010 bij de Huisband. Ik ben er eigenlijk ingerold via Geertje die toen al actief was binnen de band. Ik leerde haar kennen en ging vaak mee. Uiteindelijk is het zover gekomen dat ik er zelf ook bij mocht.

Wat is een hoogtepunt binnen de huisband voor jou?
Persoonlijk heb ik met de band al vele hoogtepunten beleefd. Het geeft elke keer weer een gaaf gevoel als je ergens komt en ziet dat je mensen raakt met je muziek en zang. Je probeert iets uit te dragen, en het is mooi om te zien dat dit dan ook lukt.

Wat is een christen volgens jou?
Een christen is in mijn optiek iemand die aanvaardt dat Jezus voor ons is gekomen en gestorven om te betalen voor onze zonden. Als Christen wil je dan Jezus volgen en leven naar Zijn wil.

Waar wordt jij door geraakt?
Ik vindt het prachtig als we in een zaal/kerk spelen en je merkt dat de mensen in de kerk ook geraakt worden. Of als je na een dienst wordt aangesproken of hoort dat mensen geraakt zijn, of het een mooie dienst vonden.

Wie zijn jouw voorbeelden en waarom?
Ik heb geen grote voorbeelden of mensen waar ik naar op kijk. Ik probeer zo goed mogelijk te leven en te spelen en leer elke dag weer.

Jakob over de huisband
De Huisband is voor mij een groep met prachtige mensen met elk hun eigen ‘ding’. Dit zorgt wel eens voor chaos maar doorgaans werkt het als het allemaal samen valt. Ik denk dat dit de huisband maakt tot wie we zijn. Allemaal verschillend maar één in Jezus.