“Ik ben Martine, en zing in de Huisband. Ik ben getrouwd met Tonny en samen hebben we 3 prachtige dochters. We wonen in Ten Boer op een boerderij (melkvee) en ik werk 20 uur in de week als groepsbegeleider op een woongroep voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.”

Wat is jouw motivatie om te spelen/zingen in de huisband? Wanneer ben je begonnen?
Ik ben begonnen met zingen in de kerk toen ik ongeveer 16 was (denk ik), omdat een vriendin zei dat ik dat wel kon. Ik geloofde het zelf niet zo, maar deed maar met haar mee. En zo is het eigenlijk begonnen.. en van het ene zanggroepje in de andere, ontstond spontaan De Huisband (of heeft God dit zo geleid?)

En wat ben ik blij dat ik deel mag uitmaken van deze bijzondere club! Ik vind het geweldig dat ik met de Huisband muziek mag maken ter ere van God, en dat we kunnen laten zien dat geloven leuk is!

Wat is een hoogtepunt binnen de huisband voor jou?
Ik vind elke repetitie en elk optreden of dienst waarin we spelen weer een hoogtepunt! Super om samen muziek te maken, geloof te delen en uit te mogen dragen. En ook dat we samen zo’n hechte club zijn geworden, ik zie het als een soort “Huisband-familie”. De optredens op de camping bij het schildmeer, met aansluitend een barbecue bij het strand, met alle aanhang en kinderen, vind ik daarom heel bijzonder.

Wat is een christen volgens jou?
ook maar een mens… maar wel iemand met een opdracht om te proberen om steeds meer op Jezus te gaan lijken in je doen en laten. En dat is best wel lastig zo af en toe..

Waar wordt jij door geraakt?
Ik wordt geraakt als ik de Liefde van God en Zijn aanwezigheid zo duidelijk voel tijdens het spelen met de band. Ik kan daar heel blij van worden, maar soms ook emotioneel. En als ik dat ook terugzie in het publiek, raakt me dat nog meer.

Ook raakt het me enorm als ik mijn eigen kinderen zo blij zien worden van onze Huisband-muziek. Ze willen altijd mee als we gaan spelen en doen uitbundig mee. Ik hoop en bid dat ze dit enthousiasme voor God zullen vasthouden!

Wie zijn jouw voorbeelden en waarom?
Mijn moeder! Ze is superlief, staat altijd voor me klaar en ik kan heel goed met haar praten, ook over geloven. Ze is een voorbeeld voor me op het gebied van christen zijn: ik heb bewondering voor wat ze allemaal doet en uitstraalt, en hoeveel tijd ze steekt in bijvoorbeeld bijbelstudie. Op zanggebied is ze overigens niet mijn voorbeeld, dan kan ik beter mijn vader noemen…. 😉

En natuurlijk zijn mijn meisjes mijn grote voorbeelden. Dat ze zo zonder schaamte, midden op straat, uit volle borst een geloofsliedje gaan zingen bijvoorbeeld, heerlijk!

Mijn lievelingslied
Ik heb een zwak voor kinderen, wat kunnen we als volwassenen veel van ze leren! en daarom ben ik ook zo dol op kinderliedjes; dat pure, die eenvoud, de vanzelfsprekendheid van geloven. Ik voel regelmatig een kinderlied opkomen, vraag maar aan de rest van de band…

“Kom tot de Vader” vind ik ook een geweldig mooi lied: de liefde van God, als wachtende Vader spreekt mij enorm aan. Hij staat altijd voor mij klaar, en wacht tot ik weer bij Hem terugkom.

Martine over de huisband.
Een hele gezellige bende, die heel goed met elkaar kan lachen en gek doen, maar waar ik ook op kan bouwen. Een club waar ik mijn geloof mee kan delen, waarbij ik kan groeien in mijn geloof. Zo bijzonder want we zijn allemaal zo verschillend, maar toch ook zo één…