“Ik ben Arne. Ik woon met Trijnie en onze 3 kids in Ten Boer. In het dagelijks leven ben ik Engineer bij een internationaal bedrijf in de markt van precisie landbouw. In de huisband bespeel ik de basgitaar.”

 

 

Wat is jouw motivatie om te spelen in de huisband?
Toen ik in Ten Boer kwam wonen stond op een dag Sake voor de deur. Hij had vernomen dat ik muzikant was en basgitaar speelde. Hij vroeg of de Huisband iets voor mij zou zijn. Ik twijfelde daar erg aan, omdat ik op dat moment heel anders met muziek bezig was in een Top 40 band en ik was op dat moment in grote twijfel over geloof. Ik heb een repetitie bijgewoond en heb besloten te gaan spelen in de Huisband. Door het spelen in de Huisband ben ik heel anders met geloof bezig dan ik voorheen was en dat voelt erg goed. Een duidelijk groei proces in geloven. Het is een voorrecht om met deze groep mensen te mogen spelen en de naam van God groot te maken.

Wat is een hoogtepunt binnen de huisband voor jou?
Mijn besluit om in de Huisband te gaan spelen is het persoonlijke hoogtepunt geweest en ik zou het niet meer willen missen.

Wat is een christen volgens jou?
Een christen is volgens mij iemand probeert in voor en tegenspoed Jezus te volgen.

Waar wordt jij door geraakt?
Ik word geraakt door heel veel dingen. Maar als ik mensen enthousiast zie worden van de muziek (in kleine kerken of grote zalen) raakt dit mij enorm.

Wie zijn jouw voorbeelden en waarom?
Ik ben niet iemand met grote voorbeelden of idolen.

Arne over de Huisband
De verscheidenheid van mensen binnen de band is zeer bijzonder. Dat is denk ik tevens de kracht van de band. Als de één iets teveel gas geeft zal de ander een beetje remmen. En dat alles in goed overleg. Een bijzondere groep mensen met een gezamenlijke passie.