“Ik ben Peter Edward, en speel de toetsen in de Huisband. Ik ben getrouwd met Inge en we hebben samen 3 kinderen. In het dagelijks leven geef ik leiding aan een team adviseurs op het gebied van milieu en infrastructuur.”

 

Wat is jouw motivatie om te spelen/zingen in de huisband? Wanneer ben je begonnen?
Ik ben in 2005 bij de huisband gekomen. In dat jaar kwam ik met mijn gezin in Ten Boer wonen. In de huisband kan ik mijn passie voor muziek gebruiken om mijn geloof in mijn God en Vader uit te dragen. En dat is een kado!

De muziek verbindt, troost, maakt vrolijk, en ontroert. De teksten geven mij houvast en richting, helpen me verwoorden wat ik voel voor God. Door dat samen te doen, als band en samen met de gemeente, kunnen we samen optrekken in ons geloof en elkaar inspireren tot een mooier leven.

Wat is een hoogtepunt binnen de huisband voor jou?
Voor mij is de band als een huisgezin: we delen lief en leed, verdriet en vreugde, onzekerheid en overtuiging. En wat het belangrijkste is: ik voel me er veilig. Om daar bij te mogen horen is voor mij al een hoogtepunt.

Ook sta ik steeds weer versteld wat er gebeurd als we onszelf loslaten en ons overgeven aan God’s Geest. Heel bijzonder hoe hij door ons andere mensen wil aanraken en verfrissen!

Wat is een christen volgens jou?
Pfoe! Geen haar beter… Een zondagskind… Geluksvogel… Nooit alleen… In vele soorten en maten

Waar wordt jij door geraakt?
Echtheid en puurheid. In muziek, in woorden, in mensen.

Wie zijn jouw voorbeelden en waarom?
Is Desmond Tutu te hoog gegrepen? Wat een wijsheid, wat een mildheid, wat een overtuiging en wat een aanstekelijkheid. Gelukkig speelt hij heel slecht piano!