Hoi, Ik ben Sake van der Goot ,
Ik ben getrouwd met Margreeth en we hebben  4 kinderen.

 

Wat is jouw motivatie om manager te zijn van de Huisband? Wanneer ben je begonnen?
Jaren geleden zijn wij een keer op het pinksterfeest geweest in Veenklooster. Daar hebben we Irma Dam horen zingen, wat ons zeer ontroerd heeft. Later op die dag kregen we een boekje  over geestelijke vernieuwing in de PKN kerk: Olie op het vuur  van het Evangelisch Werkverband. We hebben dat gelezen. Het sprak ons heel erg aan en we zijn naar de landelijke dag geweest van het EW in Ermelo. Daar speelde een band opwekkingsliederen. Ook dit sprak ons zeer aan en het verlangen groeide naar geestelijke vernieuwing in de kerk ,o.a.  d.m.v. muziek.

Het begon allemaal op een gemeentezondag, waar verschillende mensen uit de gemeente met een passie voor muziek, zijn begonnen met een band. We hadden toen nog geen naam en werden aangekondigd als de Band van het Huis (HUISBAND)

En die naam  hebben we nog steeds omdat daar eigenlijk ook een hele mooie betekenis in zit!

Sinds die tijd doe ik het management voor de band. Eerst deed ik ook het geluid maar dat heeft Peter met veel passie, van mij overgenomen.

Wat is een hoogtepunt binnen de Huisband voor jou?
Mijn hoogtepunt in de band is elke keer als we weer ergens spelen en daar Gods Geest mogen ervaren/verspreiden.

Waar word jij door geraakt?
Ik word geraakt door de woorden in een lied.
Wij zingen hoofdzakelijk Nederlandse liederen, die via de beamer mee te lezen zijn, zodat het  voor iedereen goed te begrijpen is.

Wie zijn jouw voorbeelden en waarom?
Mijn grote voorbeeld is Jezus ; wie zou niet zo willen zijn als HIJ

Sake over de Huisband.
Ik vind het geweldig om met deze groep mensen te werken in het Koninkrijk van God. Om samen door muziek, gebed en gesprek meer te leren en ervaren van Gods eindeloze liefde.

De Huisband ervaar ik ook als een gemeente. Wij zijn heel verschillend maar hebben allemaal passie voor onze God en muziek.  Als iemand niet lekker in zijn vel zit of het wat moeilijk heeft, dan voelen we dat allemaal mee . Dat is voor mij christen zijn.

Heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben.

Joh. 13:34